• Het museum is geopend vanaf 1 maart tot 29 december 2021 voor bezoekers.

  • 1

reserveren

Het spreekwoord: “Een naaste buur is beter dan een verre vriend”, geldt niet voor het Veluws Museum “Hagedoorns Plaatse”. De naaste buren zijn belangrijk voor het museum, maar dat geldt zeker ook voor de soms verre Vrienden.

Daarom werd op 17 juli 1993 de Vereniging van Vrienden van het Veluws Streekmuseum opgericht, met als doel het bevorderen van de belangen- en het zich inzetten voor het Veluws Streekmuseum. De inkomsten van de vereniging bestaan uit schenkingen en jaarlijkse donaties.

In de ruim 25 jaar dat de vereniging bestaat mag deze zich verheugen op een redelijk constant vriendenbestand. Wat doen zij voor het museum? Naast aankopen voor de collectie van het museum, worden er financiële bijdragen gegeven bij renovatieprojecten of wordt er apparatuur en gereedschappen aangeschaft, zodat de vrijwilligers hun taak goed kunnen verrichten. Ook wordt de museumbibliotheek jaarlijks bedacht met nieuwe relevante boeken.

Hiermee leveren de Vrienden een bijdrage om ons cultureel erfgoed voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen te bewaren

Als u ons wilt helpen om deze bijdrage te kunnen blijven leveren wordt dan ook Vriend van onze vereniging voor minimaal € 12,50 (natuurlijk mag meer ook) per jaar. U ontvangt dan een lidmaatschapskaart waarmee u het hele jaar met twee personen het museum kunt bezoeken. Als u op de website leest wat er in het museum allemaal wordt georganiseerd, is de jaarkaart zijn geld dubbel dwars waard.

Vriend worden van het Veluws Museum “Hagedoorns Plaatse”?

Vul hier het formulier in.

Wilt u nadere informatie over onze vereniging, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De secretaris of penningmeester nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.